fbpx
Menu

uitreiking bruiloft fotograaf prijzen

In ronde 41 van de Fearless Awards, de holy grail van de uitreiking bruiloft fotograaf prijzen, was het opnieuw zo ver: ik pakte de prijs!!

bruiloft fotograaf prijzen

Hoe werkt een uitreiking bruiloft fotograaf prijzen?

Even toelichten wat en hoe je bruiloft fotograaf prijzen kan winnen. Wereldwijd zijn er een aantal federaties waar je per vastgestelde tijdstippen je beste foto’s kan insturen. Sommigen vragen daarvoor  geld per ingezonden beeld, nog anderen beperken het maximaal aantal in te zenden foto’s of delen de te winnen prijzen per dagthema in.

Fearless is (naar mijn bescheiden mening) de federatie die het minst gul is met het uitreiken van zijn awards. In deze ronde werden maar liefst 9300 foto’s ingestuurd en slechts 218 daarvan vielen in de prijzen. Dat maakt dat het er minder dan 2.4% winnaars zijn.

Hoe is deze foto nu tot stand gekomen?

Veel mensen vragen me of dit een geluksfoto is. Eerlijkheidshalve moet ik daar deels JA op antwoorden, maar toch ook niet helemaal. Ik herinner me het moment dat ik de foto maakte nog alsof het gisteren was. Bij het buitenkomen aan de kerk stonden heel veel vrienden het koppel op te wachten. Er werd spontaan een rij gemaakt. Iedereen wachtte zijn beurt af. Op dat moment zei ik tegen de dienstdoende ceremoniemeester: “Hier gaan we weer, een half uurtje gekus. Hier kan ik niet zo veel mee.” Tot ik iemand zag met de 2 ballonnen die deze aan de dochters gaf. Ik wist meteen welk beeld ik graag wilde creëren.

Tussen de mensen door die steeds voor de camera liepen, wachtte ik mijn moment af. Zowel de wind als de dochters zouden op hetzelfde moment perfect moeten meewerken. Ik had me al (zoals gewoonlijk) op mijn knieën gezet om comfortabeler en langer de lage positie te kunnen aanhouden. Ik bad (geknield) tot de fotogoden dat ze me een beetje zouden helpen. Aangezien ik onder de kerktoren zat, zijn mijn gebeden blijkbaar sneller tot bij Hen geraakt en kon ik mijn beeld vastleggen hoe ik vooraf in gedachten had. Ik controleerde het beeld op mijn scherm, zag dat het goed was, maar bleef nog langer fotograferen in de hoop dat er nog iets extra zou gebeuren. Helaas, pindakaas. De fotogoden stuurden me meteen een signaal terug en gaven me toen al het gevoel dat dit een award zou worden.

Leuke quote: Kort na het huwelijk postte ik de foto op social media. De foto kreeg enorm veel commentaren en likes. Later vertrouwde de bruid me toe dat ze verrast was dat deze foto zoveel likes kreeg van “allemaal internationale fotografen”. Less is more…  🙂

 

Graag meer weten?

Ik bespreek graag met jullie meer details tijdens een persoonlijk gesprek.

Graag een afspraak of gewoon alvast enkele vragen?

Officieel adres: Huwelijksfotograaf Oost-Vlaanderen: Posi-Tief BV | Hoekstraat 12 | 9190 Stekene

of ook Huwelijksfotograaf Leuven: Holsbeeksesteenweg 88 | 3010 Kessel-Lo

Maandelijks betere foto's leren maken? Elke maand bespreek ik de sterke punten van de Hobby foto van de maand en hoe je deze snel nog beter had kunnen maken. Zo leer je elke maand een nét iets betere foto maken.

 

>>schrijf in voor de nieuwsbrief<<

Ja, ik schrijf in

* indicates required