Menu

Trouwfeest in eigen tuin

trouwfeest in eigen tuin

Het trouwen in je eigen tuin kan een prachtige en intieme manier zijn om je bruiloft te vieren. Je kunt de tuin op een manier aankleden die bij jou en je partner past, of het nu gaat om een informele barbecue of een formeel dinertje.
Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je van plan bent om je trouwfeest in eigen tuin te doen.
Posi-Tief helpt je hier graag bij.

Voldoende plaats?

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je voldoende ruimte hebt. Zorg ervoor dat je genoeg plaats hebt voor de ceremonie, de receptie en eventueel ook voor de dansvloer. Als je een kleine tuin hebt, kan het helpen om enkele elementen, zoals tafels en stoelen, op te stellen in een tent of onder een overkapping.

Alle weersomstandigheden

Zon of regen op je trouwfeest in eigen tuin?

Vergeet ook niet om rekening te houden met het weer. Als je in je eigen tuin trouwt, ben je afhankelijk van de omstandigheden op de dag zelf. Zorg ervoor dat je voldoende bescherming hebt tegen de zon of regen, zoals een tent of een parasol.

Verlichting

Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende verlichting hebt voor als het donker wordt. Dit kan helpen om een sfeervolle ambiance te creëren voor de receptie en het feest, welke best belangrijk is voor je trouwfeest in eigen tuin.

Organisatie van je trouwfeest in eigen tuin

Tot slot is het aan te raden om van tevoren goed na te denken over hoe je het feest wilt organiseren. Zoek bijvoorbeeld een goede cateraar of overweeg om zelf het eten te verzorgen. Zorg ook voor voldoende muziek en entertainment om ervoor te zorgen dat het feest een succes wordt.

Als je deze dingen in acht neemt, kan trouwen en feestvieren in je eigen tuin een onvergetelijke ervaring zijn. En net al die mooie momenten, die wil ik als huwelijksfotograaf heel graag voor jou vastleggen.

Same sex huwelijksfotograaf voor Joke & Silke

Zalig koppel

Joke ken ik echt al héél lang: Destijds maakte ik zowel haar als haar broer Stijn’s communiefoto’s.

Silke leerde ik kennen toen ik ontvangen werd op hun huurappartement: ik wou even vergelijken hoe hun appartement was en hoe het mijne was, zo kon ik mooi afstemmen qua huurprijs 🙂
En ja… toen al zag ik dat het een zalig koppel was.

Voorbereiding als same sex huwelijksfotograaf

Steevast ontmoet ik mijn huwelijkskoppels een laatste keer enkele dagen voor hun huwelijk. Meteen viel op hoe graag zij elkaar zien, wauw, dat beloofde mooie momentjes te worden.
Als bleek dat zij dan nog samen zwanger waren, dan voelde ik meteen dat ik me als same sex huwelijksfotograaf zou smijten die dag.

Enkele maanden nadien werd één foto van hun reportage met een award bekroond! Trots op mezelf!!

27 / 03 / 2021

Getting Ready

We schrijven Coronajaar 2, maart! Er mogen maar een aantal mensen in je eigen huis tegelijk uitgenodigd worden. Gelukkig had ik, als same sex huwelijksfotograaf, een uitnodiging op zak. Terwijl beide dames lekker relaxed zich aan het laten verwennen zijn door de MUA, start ik in hun gezellige nestje. Zodra de MUA klaar, is er in de bubbel weer plaats voor de mama, die hulpvaardig als altijd, helpt met het aantrekken van de jurk.
27 / 03 / 2021

Gemeentehuis

En uiteraard waren ook de restricties in het gemeentehuis kei streng.
Met maximaal 15 personen in de trouwzaal, maakt je ceremonie lekker intiem. Enkel de mensen die het dichtste bij jou staan, zijn toegelaten.
En…. uiteraard de fotograaf ook. En die kan op die moment zelfs héél dicht bij jou staan, letterlijk dan 🙂

27 / 03 / 2021

Locatie

Een fantastisch mooie zonnige dag, een unieke locatie in je achtertuin en een fotograaf die creatieve beelden wil maken…
Da’s de ideale mix om een prachtreportage te maken in Verbeke Foundation te Kemzeke.

Of herbeleef hun dag via de AniMovie

De AniMovie is een filmische compilatie van de mooiste beelden van hun huwelijksdag.
Geniet er van!

 

 

Huwelijksfotograaf Haven van Antwerpen voor Elien & Bart

Elien & Bart contacteerden me met de specifieke vraag of ik hun huwelijksfotograaf Haven van Antwerpen wou zijn. Als ik dat hoor, dan ben ik me meteen allerhande beelden aan het voorstellen van kleurrijke containers en mastodonten van kranen. Dus ja, wat denk je dat mijn antwoord was?

 

huwelijksfotograaf haven

Zoals steeds heb ik nog een uitgebreid gesprek vooraf met het koppel. Zo krijg ik de kans om hen écht te leren kennen, om vanuit deze benadering hun emoties en gevoelens te kunnen inschatten. Zo anticipeer ik als huwelijksfotograaf op de juiste momenten, want deze herinneringen vastleggen, daar doe ik het nu eenmaal voor.
Hun openheid over hoe zij elkaar leerden kennen net voor Bart op skitrip vertrok, zal me altijd bijblijven. Het viel me tussentijds ook best wel op dat zij elkaar echt goed kunnen inschatten en elkaar naar waarde weten te waarderen. Wat ik helemaal mooi vind is hoe Elien met Barts zoon Sean betrokken is. Ik kijk al uit naar zijn rol als ringendrager!

Beveren, Beveren & Beveren

’s Morgens volg ik de opmaak van Elien in het ouderlijke huis. Zodra Elien van de MUAH kwam, wordt haar prachtige trouwjurk aangetrokken. Even later arriveert Bart om zijn prachtige bruid te mogen bewonderen.

aankomst bruidgetting ready bruidbruid aankledenbruid spiegelfirst look weddinglet's kiss
Het wettelijk huwelijk wordt voltrokken in het prachtige kasteel Cortewalle, onder toeziend ook van de vriendinnen van Elien. Zalig om tijdens die ceremonie met enkele blikken naar het koppel een “momentje” te hebben, aangezien de brave burgervader NIET weet hoe zij elkaar hebben leren kennen (knipoog).

huwelijk cortewallecortewalle trouwthey said yes

En dan is het afzakken naar Hof Ten Damme, de mooiste feestzaal in Kallo, eveneens een deelgemeente van Beveren.
De ceremonie vindt plaats in de grote zaal die helemaal omgetoverd is naar een prachtig versierde plek waar het bruidspaar hun gelofte aan elkaar brengen. Alles in goede banen geleid door Tine De Donder.
Met een mix van liefdevolle woorden en grappige anekdotes krijgen alle aanwezigen een duidelijk beeld dat Elien & Bart echt wel een stevige basis zijn voor elkaar.

give away bride

zo lief die papa, smelt…


ceremonie huwelijk

mama’s aan het woord


huwelijksceremonie

ffkes moeilijk? EMO, me like

they said yesthey said yesfirst kissfirst kissfriends forever

En dan actie: huwelijksfotograaf Haven van Antwerpen gaat helemaal los

Na een snelle lunch zakken we dan af naar Doel. Tijd om in actie te schieten als huwelijksfotograaf in de haven. We krijgen de unieke kans om ons vlakbij de containers te begeven, terwijl de mobiele kranen voorbij zoeven.

huwelijksfotograaf havenhuwelijksfotograafhuwelijksfotograaf havenhuwelijksfotograaf trap

Elien & Bart, ik heb geweldig genoten van jullie mooie dag en was zeer blij om jullie trouwfotograaf te mogen zijn. Ik twijfel er niet aan dat jullie een mooie toekomst tegemoet gaan.

Huwelijksfotograaf Kortrijk voor Stefanie & Wesley

Stefanie & Wesley kwamen, toen ze me vastlegden, vanuit het verre West-Vlaanderen, om me persoonlijk te vragen of ik hun huwelijksfotograaf Kortrijk wou zijn. Uiteraard, niks liever dan in een onbekende streek een huwelijk te mogen vastleggen!!

huwelijksfotograaf kortrijkMeteen starten als huwelijksfotograaf Kortrijk.

’s Morgens in alle vroegte vertrok ik vanuit Kemzeke (mijn thuisbasis) om huwelijksfotograaf Kortrijk voor één dag te mogen zijn.
Ik werd verwacht in het ouderlijke huis van de Stefanie. Bij aankomst was de MUA de laatste hand aan het leggen, hoewel als Stefanie als naturelle beauty amper iets nodig heeft 🙂
Zowel mama, papa als zus waren aanwezig. Wat me vooral bezig hield was de kleine schattige rakker die zeer geduldig zijn goedkeurend oog op het hele zenuwachtige gebeuren gooide.
Nadat Stefanie haar trouwjurk tiptop aan had, glunderde ook Wesley bij de eerste blikken op zijn toekomstige.
Met de bus zetten we aan richting Maelstede, om daar de andere familieleden op te pikken richting gemeentehuis om het Burgerlijk huwelijk in Wervik vast te leggen.

make up bruid

Locatiefoto’s in een kasteel!!

Enkele weken vooraf had het koppel toestemming gevraagd aan de kasteelheer van het Kasteel van Bossuit
Daar aangekomen was ik meteen onder de indruk, want we hadden niet enkel de toestemming gekregen om zowel in de inkomhal (met prachtige trap) foto’s te nemen, maar eveneens in enkele zalen alsook de ganse kasteeltuin, inclusief de ruïne. Een droom voor elke fotograaf die graag met licht speelt!

kasteel van bossuitkasteel van bossuit huwelijktrouwfoto kasteel van bossuitkasteel van bossuitruine huwelijksfotograafcatch the lighthuwelijksfotograaf

Ceremonie in de feestzaal

Geef mij als huwelijksfotograaf een locatie als deze en dan zoek je als koppel problemen op. Hier zou ik uren kunnen blijven “kunst creëren”. Maar uiteraard respecteer ik telkens de strakke planning tijdens je huwelijksdag. De persoonlijke ceremonie, welke werd verzorgd door Rent-a-Priest, vond plaats in een bijzonder mooie aangeklede zaal van het Huis Van Wonterghem.

huwelijk huis van woterghem

Feest in stijl!!

Na de ceremonie werden alle gasten dan uitgenodigd om het glas te heffen in de tuin van de feestzaal. Onder een stralende zon en in alle rust werd er volop genoten van het kersverse paar.
Nadat alle gasten aan tafel plaats namen, kwam het bruidspaar in volle overtuiging binnen. Iedereen genoot van een heerlijk diner, afsluitend met een dessertenbuffet. En dan werd het tijd om de dansvloer te openen. De superromantische openingsdans werd afgesloten met rondvliegende papiersnippers. Zo werd de sfeer gezet en barstte er een dansfeest los om u tegen te zeggen.

entree bruidspaar

bruidspaar aan tafel

deze foto won een award

first dancehuwelijksparty

Stefanie & Wesley, het was heel fijn jullie huwelijksfotograaf Kortrijk te mogen zijn, met jullie snelle wagen te mogen rijden en jullie ganse dag te mogen vastleggen!

 

 

huwelijksfotograaf Lodewijk van Male volop in actie

Evelien & Jeroen ofte West-Vlaanderen meets Limburg 🙂 Evelien leert Jeroen kennen op een datingsite en ze besluiten na heel wat over-en-weer geschrijf elkaar te ontmoeten op Pukkelpop. Vanaf dan worden zij trouwe gebruiker van het spoor om elkaar zoveel mogelijk te kunnen zien. Zoveel jaren later gaan zij dan trouwen en willen dat met een zeer persoonlijke ceremonie. Alles zal doorgaan in Brugge, de thuishaven van Evelien. En ja hoor, ik mag de huwelijksfotograaf Lodewijk van Male zijn!!
Enkele maanden voor hun huwelijk leg ik hun liefde al eens vast tijdens een loveshoot, zo leren we elkaar alvast nog beter kennen.

huwelijksfotograaf lodewijk van male

Brugge, die scone…

Jeroen vond de schoonheid…. in Brugge. Waar anders?? 🙂
Kan er dan nog iets romantischer zijn dan trouwen in Brugge? Ja!! Trouwen in een kasteel in Brugge. En dat zal hét hoogtepunt van de dag worden!
We starten bij Evelien thuis: opmaak, trouwjurk aan, eerste traantjes, eerste ontmoeting en in een antieke auto naar het stadhuis in Brugge. Dat is kort door de bocht samengevat hoe het eerste uur van hun mooie dag eruit ziet.

opmaak bruidtrouwjurkgetting readyemo bruidfirst look

Trouwceremonie om U tegen te zeggen…

Alle familieleden verzamelen op de Burg voor het stadhuis van Brugge. Als je je jawoord mag geven in de prachtige gotische zaal, maakt dat je dag toch nog iets spectaculairder, maar je persoonlijke ceremonie in de tuin, aan de vijver van kasteel Lodewijk van Male geven, maakt het helemaal af.

brugge gotische zaal
brugge huwelijkemo papaemo mamahuwelijksfotograaf lodewijk van malevoorlezer huwelijksceremoniehuwelijksfotograaf lodewlijk van male

Feestje vastleggen als huwelijksfotograaf Lodewijk van Male

Aansluitend is er een overheerlijk diner, de alom bekende speeches en een prachtige openingsdans. Het werd snel duidelijk dat DJ Dominique er een spetterend feest van zal maken.

speech huwelijkConnemaraopeningsdansparty huwelijkOja, tussen beiden ceremonies zijn we ook nog een mooie stadswandeling in Brugge gaan maken om zo de spontanere locatiefoto’s vast te leggen.

huwelijksfotograaf bruggehuwelijksfotograaf bruggehuwelijksfotograaf lodewijk van malehuwelijksfotograaf lodewijk van malehuwelijksfotograaf lodewijk van malehuwelijksfotograaf lodewijk van male

Evelien & Jeroen, doorheen jullie huwelijksjaar leerde ik jullie beter en beter kennen. Met afspraken op quasi elke feestdag, zijn jullie officieel mijn feestkoppel geworden 🙂 Het was kei leuk jullie een jaar later nog eens tegen te komen op Suikerrock! Het gaat jullie goed!

Graag meer weten?

Ik bespreek graag met jullie meer details tijdens een persoonlijk gesprek.

Graag een afspraak of gewoon alvast enkele vragen?

Officieel adres: Huwelijksfotograaf Oost-Vlaanderen: Posi-Tief BV | Hoekstraat 12 | 9190 Stekene

of ook Huwelijksfotograaf Leuven: Holsbeeksesteenweg 88 | 3010 Kessel-Lo

Maandelijks betere foto's leren maken? Elke maand bespreek ik de sterke punten van de Hobby foto van de maand en hoe je deze snel nog beter had kunnen maken. Zo leer je elke maand een nét iets betere foto maken.

 

>>schrijf in voor de nieuwsbrief<<

Ja, ik schrijf in

* indicates required