fbpx
Menu

Je bent bij een betrouwbare beroepsfotograaf aanbeland!

Waarom je best een beroepsfotograaf inschakelt voor je trouwfoto’s?

Natuurlijk kunnen niet alleen beroeps-, maar ook amateurfotografen sprekende trouwfoto’s maken. Er zijn best wel wat fotografieliefhebbers die prachtige plaatjes tevoorschijn toveren, maar een beroepsfotograaf kiezen voor je huwelijk, biedt toch 1 heel belangrijk voordeel. Deze keuze bespaart je vooraf heel wat stress!

Je hoeft niet aan de kwaliteit van de gemaakte foto’s te twijfelen. Een professional, zoals Posi-Tief fotografie, is gewoon om met licht te spelen wat de kans op overbelichte of wazige foto’s aanzienlijk vermindert. Elke foto wordt bovendien in hoge resolutie genomen met hoogtechnologische fotocamera’s. Zo blijven je favoriete trouwfoto’s altijd haarscherp, zelfs wanneer je die achteraf wil uitvergroten.

Ook tijdens je huwelijk is een beroepsfotograaf met kennis van de geldende etiquetteregels en ceremoniële geplogenheden geen overbodige luxe. Wij weten ons in elk type trouwceremonie gepast te gedragen zodat je haast niet merkt dat we er zijn. Zo kan jij ten volle van jouw dag genieten.

Wij zijn best trots dat we lid zijn van deze (inter)nationale beroepsverenigingen

Bij onderstaande beroepsverenigingen voor professionele fotografen, word je echt niet zomaar lid. Elk van deze organisaties hanteert strikte toetredingsregels. Terecht, want om hun workshops, wedstrijden en nieuwsberichten te kunnen volgen, is heel wat voorkennis en ervaring vereist. We zijn dus best wel trots dat we lid mogen zijn van:

VZW Studio

studio-icon
Samen met 7 andere beroepsfotografen richtte ik in 2009 vzw Studio op. We organiseren diverse fotografie workshops op internationaal niveau. Onze voornaamste doelstelling is om fotografie in België naar een hoger niveau te tillen. Daarvoor nodigen we regelmatig internationale topfotografen uit die hun tips & trics en ervaringen met onze leden uitwisselen. Behalve oprichter en lid van de Raad van Bestuur, ben ik ook de schatbewaarder die verantwoordelijk is voor het financiële beheer (facturatie, betalingen en boekhouding).

 Fearless Photographers

Deze organisatie is vooral bekend van de Fearless Wedding Award. Deze wedstrijd wordt 4 keer per jaar ingericht en ikzelf mag deze prestigieuze titel ook op mijn naam schrijven. Verder heb ik bij Fearless onder meer de Foundation Workshop in Texas gevolgd. Deze intensieve 4-daagse opleiding behandelde documentaire fotografie, composities en spelen met licht tot in de kleinste details.

International Society of Professional Wedding Photographers

ispwp_badge_horiz_tall_large

Een hele mond vol, maar ISPWP-lid word je dan ook niet zonder enige moeite. Een lidmaatschap bij deze exclusieve organisatie kan je namelijk niet kopen, je moet ze verdienen! Ervaring, talent en professionaliteit wordt bij ISPWP heel serieus genomen. Zo moet je bijvoorbeeld minimum 50 bruiloften hebben gefotografeerd, je portfolio laten keuren door een professionele jury en een gedragscode onderteken voor ze je kandidatuur nog maar overwegen.

Ook de ISPWP award in de categorie Framing behoort intussen tot onze wall-of-fame.

Wedding Photo Journalist Association

wpja_plain_logo_black_red_high_res De WPJA beroepsvereniging bestaat zowel uit professionele bruiloft fotografen als fotojournalisten uit de hele wereld. Hier kan je enkel lid worden als je candidfotografie en de documentaire aanpak beheerst en een uitgesproken artistieke visie hebt op trouwfotografie. De WPJA vindt het erg belangrijk dat huwelijksfotografie niet geregisseerd wordt, maar stilletjes vastgelegd. De momenten moeten gefotografeerd worden zoals en wanneer ze gebeuren, net zoals fotografische journalistiek.

De WPJA omvat een selectie van ’s werelds beste wedding photographers en steekt erg veel tijd in het screenen van geïnteresseerde kandidaten alvorens een lidmaatschap toe te kennen. Ik ben dan ook best wel fier dat ik nog steeds het enige Vlaamse lid ben.

The Artistic Guild of the Wedding PhotoJournalist Association

375x60-blue-gray

De AGWPJA is een subvereniging van de hierboven vermelde WPJA. De AGWPJA groepeert excellente huwelijksfotografen die ook na de opname hun beelden verbeteren met state-of-the-art software. Alvorens je lid kan worden, moet je al een stevige kennis van de belangrijkste verwerkingsprogramma’s kunnen bewijzen. De doelstelling is namelijk om beelden op creatieve wijze te verbeteren om er kunstfoto’s met journalistieke waarde van te maken. Ook hier ben ik het enige Vlaamse lid.

Wedding Photography Select

Wedding Photography Select Member

Deze in oorsprong Britse vereniging laat eveneens maar een beperkt aantal internationale beroepsfotografen toe die ook volgens zeer strikte criteria geselecteerd worden. En ja hoor, wij zijn ook hier een van de slechts 5 Belgische leden.

 

 

 Wedding Photographer Society

SociDeze vereniging laat enkel exclusieve fotografen toe. De trouwreportages dienen stijlvol, mooi en uniek te zijn.

Kortom, je hoeft je echt geen zorgen te maken als je overweegt om ons in te schakelen voor jouw huwelijksfotografie. Je hebt een beroepsfotograaf te pakken met kennis van zaken!

 

My Wed

Vermoedelijk de grootste internationale verzameling van wereldwijde fotografen. Met prachtig werk dat getoond wordt is My Wed een enorme inspiratiebron.

Graag meer weten?

Ik bespreek graag met jullie meer details tijdens een persoonlijk gesprek.

Graag een afspraak of gewoon alvast enkele vragen?

Officieel adres: Huwelijksfotograaf Oost-Vlaanderen: Posi-Tief BV | Hoekstraat 12 | 9190 Stekene

of ook Huwelijksfotograaf Leuven: Holsbeeksesteenweg 88 | 3010 Kessel-Lo

Maandelijks betere foto's leren maken? Elke maand bespreek ik de sterke punten van de Hobby foto van de maand en hoe je deze snel nog beter had kunnen maken. Zo leer je elke maand een nét iets betere foto maken.

 

>>schrijf in voor de nieuwsbrief<<

Ja, ik schrijf in

* indicates required